Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a fost ales marti seara in functia de presedinte al Consiliului Bursei de catre actionarii BVB. Pentru functia de presedinte a mai candidat si Cristian Sima.

In urma deciziei actionarilor Bursei, Stere Farmache l-a inlocuit pe Septimiu Stoica, care isi anuntate demisia in data de 19 noiembrie. Stoica a declarat la data respectiva ca este nemultumit de actualele prerogative ale functiei de presedinte BVB si a propus candidatura lui Stere Farmache pentru aceasta functie, pe care ar urma sa o detina cumulat cu cea de director general.

Stere Farmache, in varsta de 51 de ani, conduce Bursa de Valori Bucuresti, ca director general, de la infiintarea acesteia, in iunie 1995.

Intre anii 1992 si 1994 Farmache a fost director general la Agentiei Valorilor Mobiliare din cadrul Ministerului Finantelor, unde s-a ocupat de stabilirea cadrului pentru desfasurarea activitatii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si a primelor societati de valori mobiliare.

In anul 1994, acesta a devenit director general la Directia de Supraveghere a activitatilor de asigurare si reasigurare de la Ministerul Finantelor, functie in care a ramas pana in 1995. In aceasta perioada a contribuit la activitati legate de dezvoltarea cadrului legal pentru societatile de asigurari si supravegherea activitatilor de asigurare.