Franklin Templeton Investments, un manager de fonduri cu active de 740 miliarde de dolari toarna bani in actiuni ale unor companii independente de explorare si productie de petrol, pariind ca preturile vor creste in continuare, scrie Bloomberg.

SondaFoto: Flickr

Administratorul de fonduri, ce este unul dintre cei mai mari actionari in grupuri din domeniul resurselor naturale, inclusiv British Petroleum, Total, Glencore si Chevron, prin zeci de fonduri de investitii, apreciaza ca nivelul de 50 de dolari pe baril nu este destul pentru a majora productia indeajuns pentru a acoperi viitoarea cerere de petrol.

"Avem nevoie de preturi mai mari”, a spus Frederick Fromm, vicepresedinte al Franklin Templeton si cel care suprevegheaza investitiile companiei in resurse naturale. ‘Pe termen lung avem nevoie de cel putin 65$/baril”, a adaugat el.

In context, trebuie mentionat ca Fondul Proprietatea, administrat de Franklin Templeton, a anuntat acum peste doi ani ca doreste sa-si reduca participatia de la OMV Petrom -acum de circa 19%.

La inceputul acestui an managerul FP, Greg Koniezny, a reiterat ca nu renunta la idee, chiar daca “pietele s-au intors impotriva noastra”.