Actiunile europene au crescut marti pentru prima data, in ultimele 3 zile, incercand sa recupereze pierderile importante suferite in ultimele doua sesiuni, dupa anuntul rezultatului soc al referendumului in care se decis iesirea Marii Britaniidin Uniunea Europeana, scrie Reuters. Lira sterlina a crescut usor dupa degringolada din ultimele zile, cu 0,8%, la 1,3335 dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actiunile europene au crescut cu 2,4 procente in primul interval al sesiunii de tranzactionare, dupa o scadere de peste 10 procente vineri si luni.

Stocurile bancare europene si britanice, care au fost lovite cel mai puternic in ultimele zile, au urcat din nou, actiunile Barclays fiind i crestere cu 6,3 procente in timp ce actiunile Deutsche Bank a crescut cu 3,5 procente.

Actiunile Volkswagen au crescut cu 2,9 procente, surse declarand ca producatorul german de masini se apropie de incheierea unei intelegeri - evaluate la peste 15 miliarde de dolari - cu aproape 500.000 de proprietari de masini si autoritati de reglementare. Intelegerea vin in urma scandalului vechiculelor poluante.

Actiunile pricipalelor companii petroliere au crescut de asemenea, avand un efect de stabilizarea supra pietii. Pretul petrolului a urcat in timp ce o greva care s prefigureaza in Norvegia ameninta sa taie productia celui mai mare producator din Europa de vest.

Lira sterlina a crescut usor, cu 0,8%, la 1,3335 dolari, dupa ce zilele acestea evoluat aproape de cel mai redus nivel al ultimilor 31 de ani (1,3122 dolari pentru o lira).