Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea acces la fonduri de 20-30 de ori mai mari pe care investitorii sunt dispusi sa le investeasca, in momentul in care va trece la statutul de piata emergenta, de la cel de piata de frontiera, pe care il are acum, a declarat, sambata, Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB, citat deAgerpres.

Lucian Anghel, presedinte BVBFoto: AGERPRES

"Piata de frontiera este echivalentul junk, nerecomandat pentru investitii. Exista fonduri de investitii carora nu li se permite sa investeasca intr-o piata de frontiera. Fondurile destinate investitiilor pe pietele emergente sunt de 20-30 de ori mai mari fata de cele disponibile pentru pietele de frontiera, unde riscurile sunt mai mari", a explicat Anghel, la Forumul Investitorilor Individuali.

El a amintit ca, la finele lunii septembrie, Romania a fost inclusa oficial in Watchlist, lista tarilor care prezinta un potential substantial de a trece la statutul de piata emergenta.

"Suntem astfel pe o lista scurta, ceea ce semnifica faptul ca piata noastra de capital are sanse sa fie upgradata la statul de piata emergenta. Incepem sa transformam o poveste frumoasa in realitate", a mai aratat Anghel.

Potrivit acestuia, odata upgradat, este foarte greu sa fii degradat, singurul exemplu in acest sens fiind Grecia.