Procedura de oferta publica, in vederea delistarii, a primei companii de curierat prezenta pe bursa romaneasca, Sameday Courier, a fost incheiata miercuri, pe piata AeRO a Bursei De Valori Bucuresti (BVB), principalii doi actionari ai companiei reusind sa achizitioneze peste 95% din actiuni, pragul minim necesar delistarii, potrivit unui comunicat publicat vineri, citat de News.ro.

Cei mai importanti doi actionari, Octavian Badescu si Lucian Baltaru, au reusit achizitionarea a 35.472 actiuni la pretul de 10 lei, depasind astfel pragul minim necesar de 95% din numarul total de actiuni al companiei.

Octavian Badescu detine in acest moment peste 68 % din actiunile companiei Sameday Courier, companie care a fost listata pe bursa in februarie 2015.

Conform informatiilor din prospectul de oferta, cei doi actionari intentioneaza sa redevina singurii actionari ai companiei. Aceasta se va intampla in urma finalizarii unei proceduri de "squeeze-out", o operatiune prin care actionarii minoritari sunt presati sa vanda.

Operatiunea de delistare este estimata a fi finalizata in doua-trei saptamani.

"Capitalizarea companiei a ajuns la 10 milioane de lei, actionarii primind cate 10 lei pentru fiecare actiune detinuta, in conditiile in care in momentul listarii, in luna februarie 2015, compania intrase pe piata secundara a bursei la un pret de 7,5 lei pentru o actiune", se arata in comunicat.