Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a recuperat, in sedinta de joi, o parte din pierderile inregistrate in ultimele zile, cea mai mare apreciere fiind consemnata de BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Potrivit analistilor, revenirea pietei de la Bucuresti este corelata cu cresterile inregistrate pe pietele de capital din Europa si Asia.

"Evolutia bursiera de joi are legatura cu pietele regionale, care au inregistrat cresteri pana la inchiderea sedintei BVB. Cu toate acestea, bursa de la Bucuresti nu a scapat de incertitudini. Pana cand piata americana nu se aseaza, nu vad de ce s-ar indrepta lucrurile la noi, in conditiile in care nu vom avea parte de o decorelare", a declarat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction, citat de NewsIn.

Valoarea tranzactiilor incheiate in sedinta de joi a fost de 45,58 milioane de lei, echivalentul a 12,36 milioane de lei, in scadere cu 33,3% fata de sedinta anterioara. Drepturile de alocare Transgaz au inregistrat, in ultima zi de tranzactionare, o lichiditate de 2,73 milioane de lei. Cotatia de inchidere al unui drept de alocare a fost de 286 de lei, cu 2,51% peste valoarea din sedinta de miercuri.

BET-C, indicele compozit al bursei, a crescut cu 1,86%, pana la nivelul de 5.669,39 puncte, iar indicele celor mai lichide zece titluri listate, BET, s-a apreciat cu 1,70%, pana la 8.339,76 puncte.

Cea mai mare crestere, de 2,78%, a fost inregistrata de BET-FI, indicele celor cinci societati financiare, care a atins 65.510,40 puncte.

Titlurile SIF Oltenia au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 7,78 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Moldova si BRD - Groupe Societe Generale, care au avut un rulaj de 6,30 milioane de lei, respectiv 6,01 milioane de lei. Banca Transilvania s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 4,35 milioane de lei, urmata de SIF Banat Crisana, cu un rulaj de 4,19 milioane de lei.

Actiunile companiei UAMT s-au situat in topul pierderilor (-7,30%), urmate de Carbochim (-6,33%) si Amonil (-4,03%), in vreme ce titlurile Santierului Naval Orsova (10,00%), TMK Artrom (5,29%) si Alro (5,26%) s-au situat in topul cresterilor.