Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti l-a ales in functia de director general pe Adrian Tanase, cel care in ultimii 9 ani s-a aflat la adminstrarea fondurilor de pensii ale NN si ING, anunta Profit.ro. Adrian Tanase a fost Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala.

Varianta aleasa este in masura sa reconcilieze cele 2 tabere destul de bine conturate in actionariatul si CA al Bursei de Valori Bucuresti, respectiv cel al caselor mici de brokeraj si asa-numitul grup al bancilor, cel care l-a dat presedinte pe Lucian Anghel, fost economist-sef al BCR si in prezent presedinte al BCR Pensii.

Citeste mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/exclusiv-noul-director-general-al-bursei-este-adrian-tanase-cel-care-a-avut-in-administrare-fondurile-de-pensii-ale-nn-si-ing-cum-a-fost-inclinata-balanta-17416080

Informatiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Varianta aleasa este in masura sa reconcilieze cele 2 tabere destul de bine conturate in actionariatul si CA al Bursei de Valori Bucuresti, respectiv cel al caselor mici de brokeraj si asa-numitul grup al bancilor, cel care l-a dat presedinte pe Lucian Anghel, fost economist-sef al BCR si in prezent presedinte al BCR Pensii, noteazaProfit.ro.

Tanase, absolvent in anul 1998 al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a fost inca de la lansarea, in anul 2008, a fondului de pensii ING implicat in administrarea activelor de catre prima entitate de la Ludwik Sobolewski a notificat la sfarsitul lunii octombrie BVB cu privire la demisia sa din functia de director general, interimatul fiind asigurat de catre Marius Alin Barbu, potrivit news.ro.