Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat marti seara ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat numirea lui Adrian Tanase in functia de director general al BVB, potrivit news.ro.

"Incepand cu aceasta data, inceteaza mandatul de director general interimar al lui Marius-Alin Barbu, acesta revenind la functia sa de director general adjunct", arata un comunicat transmis marti de BVB.

Adrian Tanase a fost Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala.

Tanase, absolvent in anul 1998 al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a fost inca de la lansarea, in anul 2008, a fondului de pensii ING, implicat in administrarea activelor de catre prima entitate de la Pilonul II.

Ludwik Sobolewski a notificat BVB la sfarsitul lunii octombrie 2017 cu privire la demisia sa din functia de director general, interimatul fiind asigurat de catre Marius Alin Barbu.

In 2010, Bursa de Valori Bucuresti s-a listat pe propria piata reglementata.

Din 2017, dupa aprobarea fuziunii dintre BVB si Sibiu Stock Exchange (SIBEX), Romania are o singura bursa.