Principalele burse europene au urcat joi cu aproximativ 4,5% pe fondul entuziamului investitorilor fata de rezultatele Nokia, in vreme ce frauda in valoarea de 4,9 miliarde de euro descoperita de banca franceza Societe Generale nu a influentat foarte mult piata, potrivit Reuters.

La ora 12:24 GMT, indicele pan-european FTSEurofirst 300 inregistra un avans de 4,45%, atingand 1.317,77 puncte, acesta fiind cea mai mare crestere a indicelui din martie 2003 pana in prezent.

In ceea ce priveste indicele DAX al bursei din Frankfurt, acesta a castigat 5,8%, iar cel al Bursei din Paris, CAC 40, s-a apreciat cu 4,5%. De asemenea, si FTSE 100, indicele Bursei din Londra, a urcat cu 4,5%.

Actiunile Societe Generale au pierdut 4,8% pana la ora mentionata, insa stirile privind frauda cauzata bancii au avut un impact relativ scazut asupra titlurilor celorlalte banci. Astfel, actiunile bancii HSBC au urcat joi cu 4,4%, cele ale Banco Santander au castigat 6%, iar cele ale celei mai importante banci din Franta, BNP Paribas, au inregistrat o crestere de 8,5%.

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a consemnat o majorare a valorii actiunilor de 14%, dupa ce a raportat venituri de 15,7 miliarde de euro in ultimul trimestru al anului trecut.