Bursa de la New York a inchis in creștere puternică sesiunea de marți, investitorii fiind incurajați de angajamentul Beijingului de a deschide mai mult economia, în timp ce Facebook a inregistrat cea mai bună sesiune din aprilie 2016.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit rezultatelor finale, Dow Jones a crescut cu 1,79%, până la 24.408,00 puncte. Nasdaq, puternic susținut de acțiunile pe tehnologie, a câștigat 2.07% și a urcat la 7.094,30 puncte. Și S & P 500 a crescut cu 1,67%, până la 2.566,87 puncte.

Președintele chinez a promis marți o "nouă fază" de deschidere a economiei chineze, cu o reducere -incepând din acest an- a tarifelor la importurile de automobile și o "protecție sporită" a proprietății intelectuale, scrieBBC.

Discursul său din cadrul Forumului Boao -denumit adesea Davos din Asia- pare a fi o încercare de a calma tensiunile dintre China și SUA.

Liderul chinez s-a angajat să reducă tarifele la autoturisme și să relaxeze cerințele pentru firmele străine care investesc în China. Cu toate acestea, au existat puține specificații cu privire la momentul în care aceste schimbări ar intra în vigoare.

Acțiunile Facebook au crescut cu 4,50%, ajungând la 165,04 dolari, cea mai mare crestere pe o sesiune din aprilie 2016.