Bursele europene au pierdut luni, in medie, 2%, atingand cel mai scazut nivel al zilei, pe fondul publicarii datelor privind vanzarile de case noi din Statele Unite care au sporit teama fata de o incetinire a economiei americane, potrivit Reuters. Institutiile bancare europene au avut unele din cele mai slabe evolutii in sedinta bursiera de luni, frauda descoperita la banca franceza Societe Generale avand o influienta negativa asupra tuturor titlurilor financiare.

Astfel, titlurile HSBC au pierdut peste 3%, in vreme ce actiunile Societe Generale s-au depreciat cu 5,7%, iar cele ale Banco Santander au scazut cu 2,9% sub nivelul de vineri.

La ora 15:07 GMT, indicele pan-european FTSEurofirst 300 inregistra o scadere de 2,2%, pana la 1.300,31 puncte. Indicele pan-european a pierdut pana la 2,3% dupa ce guvernul Statelor Unite a anuntat ca vanzarile de case noi au scazut cu 4,7% in luna decembrie, atingand cel mai scazut nivel din ultimii 13 ani.

Cele mai importante burse europene au consemnat, de asemenea, deprecieri. Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a pierdut 2,7%, iar cel al Bursei din Frankfurt, DAX, a scazut cu 1,6%. Indicele Busei din Paris, CAC 40, s-a diminuat cu 2,1%.