Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de marti in crestere, cel mai mare avans fiind inregistrat de indicele celor mai lichide zece titluri listate. Valoarea tranzactiilor incheiate a scazut cu 2,5% comparativ cu ziua anterioara, pana la 31,73 milioane de lei, echivalentul a 8,48 milioane de euro.

"Lichiditatea este redusa in momentul de fata deoarece nu apar rezultate financiare sau alte date din economia interna, care sa trezeasca interesul, in plus situatia internationala este in continuare incerta, de aceea investitorii prefera sa astepte aparitia unui trend mai clar", a declarat Iulian Panait, presedinte KTD Invest, citat de NewsIn.

BET-C, indicele compozit al bursei, a urcat cu 1,48%, pana la nivelul de 5.332,30 puncte, iar indicele celor mai lichide zece companii listate, BET, s-a apreciat cu 1,82%, pana la nivelul de 7.684,13 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a atins 63.628,82 puncte, cu 0,88% mai mult decat in sedinta de luni.

"Aprecierile indicilor BVB ar fi trebuit sa fie mai mari, daca tinem cont ca, dupa inchiderea pe minus din sedinta de luni, bursele europene au recuperat din pierderi, iar in sedinta curenta au deschis pe verde, astfel incat, cumulat, Bursa de la Bucuresti ar fi trebuit sa recupereze mai mult", a mai precizat Iulian Panait.

In sedinta de marti, societatile de investitii financiare s-au aflat in topul lichiditatii. Astfel, titlurile SIF Oltenia au avut cel mai ridicat rulaj de pe piata, de 4,82 milioane de lei, fiind urmate de actiunile SIF Muntenia si SIF Transilvania, care au avut un rulaj de 3,98 milioane de lei, respectiv 3,63 milioane de lei. SIF Moldova s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 3,28 milioane de lei, iar SIF Banat Crisana, cu un rulaj de 3,06 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile Vrancart s-au situat in topul pierderilor (-4,00%), urmate de cele ale Oltchim Ramnicu Valcea (-2,94%) si Oil Terminal (-1,92%), in vreme ce titlurile Antibiotice Iasi (5,56%), THR Marea Neagra (5,29%) si TMK Artrom (3,94%) s-au situat in topul cresterilor.