Nasdaq, indicele cu o puternică componență tehnologică, a depășit luni, pentru prima oară, pragul simbolic de 8.000 de puncte, într-o ședință susținută de perspectiva unui acord iminent între Washington și Mexico în privința comerțului, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Nasdaq a depășit acest prag la ora 13,59 GMT. Aproape în același timp, Dow Jones Industrial Average, indicele vedetă al bursei new-yorkeze, depășea din nou pragul de 26.000 de puncte, pentru prima oară din februarie.

Președintele american a anunțat personal, tot luni, că Statele Unite și Mexicul au încheiat un "un foarte bun acord" comercial, după lungi negocieri privind revizuirea acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA).

"Este o zi mare pentru comerț", a spus președintele american, din Biroul Oval, înainte de a adăuga: "E într-adevăr un acord foarte bun pentru țările noastre".

Canada - și ea semnatară a acestui acord, în 1994 - nu a participat la această gază a negocierilor, preferând să se alăture la masa discuțiilor după ce diferendele dintre Mexic și SUA vor fi reglate.