Bursa de la New York a inchis în scădere accentuată după o sesiune marcată de preocuparea investitorilor pentru perspectivele companiilor americane prin prisma războiul comercial, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a cedat 0,99%, și a coborât până la 24.442,92 puncte.

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 1,63% până la 7.050,29 puncte.

Și S & P 500 a scăzut cu 0,66% până la 2.641,25 puncte.

Piața incearcă să-si revina după cateva sesiuni dificile: de la începutul lunii, Nasdaq a pierdut 12,4%, S & P 500 9,4%, iar Dow Jones 7,6%.

Administraţia de la Washington ar putea impune din decembrie taxe vamale suplimentare pentru importurile din China, în cazul în care negocierile dintre preşedinţii Donald Trump şi Xi Jinping nu vor da rezultate, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Bloomberg.

Statele Unite au impus deja taxe vamale pentru produse din China în valoare de 257 de miliarde de dolari, iar noile tarife se vor aplica pentru restul mărfurilor chineze care ajung pe piaţa americană.

Potrivit unor oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, Statele Unite vor recurge la impunerea de taxe vamale suplimentare în cazul în care nu vor exista rezultate după discuţiile pe teme comerciale pe care preşedintele american, Donald Trump, le va avea cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Cei doi lideri se vor întâlni la summitul Grupului statelor dezvoltate şi emergente - G20, programat în noiembrie în Buenos Aires.