Valoarea tranzactiilor decontate de Depozitarul Central in perioada aprilie - decembrie 2007 a fost de 15 miliarde de lei, fiind inregistrate 1,8 milioane de tranzactii, potrivit datelor prestatorului de servicii. Pentru intregul an 2007, valoarea tranzactiilor decontate, inclusiv operatiunile realizate de BVB in perioada ianuarie - martie, a fost de 18,96 miliarde de lei, iar numarul operatiunilor a fost de 2,22 milioane.

Un maxim al numarului tranzactiilor decontate l-a reprezentat luna iulie, perioada in care au fost inregistrate 267.731 tranzactii, la polul opus situandu-se luna ianuarie, cu un volum de 119.822 tranzactii decontate.

Valoarea totala a tranzactiilor decontate dupa compensare (VDC) s-a ridicat la 5,2 miliarde de lei, pe parcursul intregului an, media lunara fiind de peste 433 milioane de lei. Pentru perioada aprilie-decembrie 2007, Depozitarul Central a inregistrat o valoare totala a tranzactiilor decontate dupa compensare de 3,92 miliarde de lei.

Pe tot parcursul anului trecut, gradul de compensare a avut o medie de 72,55%, procente mai ridicate consemnand lunile iulie (83,27%), iunie (78.55%) si septembrie (77,31%).

Depozitarul Central si-a inceput activitatea la data de 3 ianuarie 2007, ca unic prestator de servicii pentru societatile tranzactionate, in baza deciziilor de infiintare si functionare emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Ulterior in baza autorizatiilor prealabile de functionare emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Depozitarul Central si-a extins activitatea prin compensarea-decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare, prima zi de decontare fiind 10 aprilie 2007. Pana la aceasta data, operatiunile de compensare-decontare se realizau de catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).