SIF Transilvania a cumparat in luna ianuarie actiuni Erste Bank de la Bursa de Valori din Viena, ca urmare a demararii unui program de investitii pe pietele bursiere externe, se arata intr-un comunicat al societatii de investitii remis BVB. Valoarea totala a titlurilor Erste achizitionate pana in prezent se ridica la aproximativ doua milioane de euro.

Reprezentantii Erste Bank au anuntat la sfarsitul lunii trebute ca actiunile bancii urmeaza sa fie tranzactionate la BVB incepind de la jumatatea lunii februarie. Directorul general adjunct al BVB, Petra Alexandru, a declarat ca prima zi de tranzactionare pentru actiunile Erste la BVB, stabilita de comun acord intre cele doua parti, este programata pentru 14 februarie.

Potrivit lui Arjen Janmaat, senior manager pentru strategie de grup la Erste, circa 6.500 de investitori din Romania detin la momentul actual trei milioane de actiuni Erste, aproximativ 1% din capitalul social al bancii austriece, cei mai multi dintre acestia fiind angajati BCR.

Erste Bank mai este listata la bursele din Viena si Praga. Titlurile Erste realizeaza circa 9% din rulajul bursei cehe, unde sunt tranzactionate intre 20 si 25% dintre titlurile bancii austriece.