Actiunile celor mai importante companii europene au inregistrat cresteri miercuri, dupa ce Departamentul pentru Comert al Statelor Unite a publicat datele privind vanzarile sectorului de retail, care s-au situat peste previziunile analistilor, potrivit Reuters. Astfel, indicele pan-european FTSEurofirst 300 inregistra la ora 15:40 GMT un avans de 0,13%.

De asemnea, indicele Dow Jones industrial a avansat cu 0,68% fata de inchiderea de marti, iar Standard & Poor's 500 si indicele compozit Nasdaq au urcat cu 0,38%, respectiv 1,19%.

Cele mai importante burse europene au consemnat, de asemenea, aprecieri, dupa ce in debutul sedintei inregistrasera scaderi semnificative. Astfel, indicele Bursei din Frankfurt, DAX, a crescut cu 0,18%, iar CAC 40, indicele Bursei din Paris, a urcat cu 0,45%. Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a fost singurul care la ora mentionata consemna pierderi, de 0,47%.

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Comert al Statelor Unite, vanzarile sectorului de retail au crescut cu 0,3% in ianuarie, peste estimarile analistilor, evolutie sustinuta de vanzarile de combustibili si automobile noi. Aceste date vin dupa ce in luna decembrie vanzarile au cunoscut un declin de 0,4%, iar analistii de pe Wall Street se asteptau ca in prima luna a acestui an sa se inregistreze o scadere a vanzarilor cu 0,2%.