Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Specificatiile contractului futures avand ca suport actiunile Erste Bank au fost aprobate de BVB

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 13 februarie 2008, 18:37 Economie | Burse

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a aprobat specificatiile contractului futures avand ca suport actiunile Erste Bank, se arata intr-un comunicat al BVB. Acestea urmeaza sa fie inaintate spre inregistrare Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

De asemenea, a fost acordata de catre Consiliul Bursei calitatea de market maker pe piata reglementata la vedere societatilor KBC Securities Romania si Wood & Company Financial Services Praga. Cele doua societati participante la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti se alatura institutiei de credit Banca Comerciala Romana pentru a opera ca market maker, incepand cu data de 14 februarie 2008, pe actiunile grupului austriiac Erste Bank.

Contractul Futures este o obligatie asumata intr-o piata organizata, de a cumpara si vinde un anumit activ (monetar, financiar, marfa), la o anumita data in viitor, la pretul stabilit in momentul incheierii tranzactiei.

Pentru a tranzactiona contracte Futures, un client trebuie mai intai sa depuna la societatea de servicii de investitii financiare o suma de bani numita marja. Aceasta marja este o garantie ca cel care castiga isi va incasa banii, iar cel care pierde ii va plati. Tranzactiile Futures nu se finalizeaza cu livrarea activului suport de la baza contractului.

Aproape toate tranzactiile Futures se lichideaza prin plata in lei a diferentelor dintre pretul la care a fost realizat contractul si pretul activului suport la scadenta. O alta varianta este lichidarea contractului inainte de scadenta, printr-o operatiune de sens contrar (vanzare in cazul in care s-a inceput cu o cumparare).

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

326 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri