Banca Comercială Română (BCR) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizeză joi evenimentul de lansare a primei emisiuni de obligaţiuni senior nepreferenţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 600 de milioane de lei, anunță Agerpres.

Bursa de Valori Bucuresti - BVBFoto: Hotnews

La eveniment vor participa Adrian Tanase, CEO BVB, Sergiu Manea, CEO BCR şi Ioana Tănase, Director Executiv Corporate Finance BCR.

Obligaţiunile au o maturitate la 7 ani şi reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piaţa locală de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligaţiuni un rating final de BBB+.

Potrivit unui comunicat al băncii, lansarea ofertei pe piaţă a generat interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obţinut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

În comunicat se precizează că emisiunea de obligaţiuni a fost un succes încă de la supra-subscrierea în registrul de ordine a ţintei de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia de majorare a emisiunii până la 600 de milioane de lei.

Preţul final reflectă angajamentul pe termen lung al BCR atât faţă de piaţă, cât şi faţă de investitorii instituţionali.