Indicele bursier Dow Jones a crescut în ultima ședință a săptămânii în jur de 40 de puncte, pentru a trece de 29.000 de puncte pentru prima dată, dar nu a putut susține creșterea și a încheiat ziua în scădere cu 133 de puncte, sau cu 0,5%, relatează CNN, preluat de Mediafax.

Foto:

Un mesaj al președintelui Donald Trump remarcă creșterea cu 11.000 de puncte a indicelui de la alegerea sa, adăugând că vor veni vremuri și mai bune.

"De fiecare dată când piața depășește un număr rotund apare un efect pozitiv asupra psihologiei investitorilor", spune Chris Zaccarelli, director de investiții la Independent Advisor Alliance.

Toți cei trei indici bursieri majori din SUA au atins niveluri record, dar în ansamblu ziua bursieră nu a fost tocmai plăcută.

S&P 500 a terminat cu 0,3% mai mic iar Nasdaq Composite a scăzut, de asemenea, cu 0,3%.

Acțiunile au avut un început de an nu prea bun, pentru că temerile unui conflict militar între Statele Unite și Iran au afectat piețele în ultimele câteva zile. Între timp, speranțele pentru semnarea, săptămâna viitoare, a primei faze a acordului comercial dintre America și China au ajutat la creșterea prețurilor.