Prețurile acțiunilor de pe bursele din Asia au început să crească, după ce banca centrală a Japoniei a promis că va sprijini piețele, relatează BBC.

Foto:

Această intervenție vine pe fondul celei mai mari scăderi a producției fabricilor chineze, în luna februarie.

Vineri, Rezerva Federală a Statelor Unite a făcut un angajament similar de a interveni pentru a stopa continuarea unor căderi mari pe piețele financiare ale lumii. Îngrijorările de săptămâna trecută, cu privire la focarul de coronavirus, au făcut să dispară mai mult de 5 trilioane de dolari din stocurile globale.

Într-una din foarte rarele sale declarații, guvernatorul Băncii Japoniei (BOJ), Haruhiko Kuroda, a afirmat că banca centrală va lua măsurile necesare pentru stabilizarea piețelor financiare: "Piețele financiare de peste mări și interne continuă să facă mișcări instabile din cauza creșterii incertitudinii impactului asupra economiei provocat de răspândirea coronavirusului ".

"BOJ va monitoriza cu atenție evoluțiile și se va strădui să stabilizeze piețele și să ofere lichidități suficiente prin operațiunile de pe piață și achizițiile de active", a adăugat el.