Optimismul a fost de scurtă durată: bursele europene au închis pe roșu marți, după ce au încercat o revenire precară până la începutul după-amiezii, a doua zi după cea mai proastă ședință de la criza din 2008, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În jurul orei 15,30 GMT, mai multe burse europene intrau pe teritoriul negativ: Paris (-1,51%), Frankfurt (-1,41%), Londra (-0,09%), Madrid (-3,21%), Milano (-3,28%), Amsterdam (-1,21%), Bruxelles (-0,61%), Lisabona (-0,69%).

Pe Wall Street, în jurul orei 17,00 GMT, indicele Dow Jones Industrial Average, care a intrat pentru scurt timp pe roșu, a revenit în zona pozitivă (+1,05%), iar indicele Nasdaq creștea cu 1,20%.

Aprecierea cotației petrolului, de circa 8% pentru barilul american și Brent, nu a reușit să asigure piețele, în condițiile în care cu o zi în urmă pierduseră circa 25%.

Donald Trump vrea să implementeze rapid o serie de măsuri pentru susținerea economiei dar și pentru a-și apăra unul dintre principalele argumente de campanie în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

Și guvernul japonez urmează să anunțe un plan de ajutor financiar.

În Europa, este foarte așteptată reacția Băncii Centrale Europene de joi, unde ar putea fi anunțat un evantai de măsuri, unele inedite, în fața amenințării pe care o reprezintă noul coronavirus pentru o economie a zonei euro deja în încetinire.