Indicele Dow Jones din cele 30 de companii americane majore a scăzut cu peste 4,5% vineri, ștergând toate câștigurile obținute de când Donald Trump a devenit președinte în ianuarie 2017, scrie BBC.

Scaderi abrupte Dow JonesFoto: Blog to market

Scăderea a dus la finalizarea celei mai grave săptămâni pe Wall Street din 2008, cu toate cele trei indexuri majore scăzând cu cel puțin 12%.

Căderile indicelui vin pe măsură ce autoritățile consolidează restricțiile asupra activității, în efortul de a încetini răspândirea coronavirusului.

Vineri, statul New York a ordonat închiderea firmelor neesențiale.

Illinois a făcut, de asemenea, o mișcare similară, în timp ce California a cerut mai devreme ca rezidenții săi să se adăpostească în case.

Per total, cei trei indici majori au încheiat în scdere drastică. Dow Jones a pierdut mai mult de 900 de puncte pentru a închide la 19.173, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 4,3% la 2.304, iar Nasdaq a pierdut 3,8%, până la 6.879,5.

Donald Trump si-a asumat cresterea, pe măsură ce indicii de acțiuni au urcat în timpul președinției sale, câștigând aproape 50% față de luna trecută. El a scris despre ei de Twitter de cel puțin 131 de ori, potrivit New York Times.