Neimpresionate de anunțurile spectaculoase făcute luni de Federal Reserve, bursele au ales marți să vadă jumătatea plină a paharului, cu creșteri sensibile. în condițiile în care veștile de pe frontul sanitar au fost un pic mai bune, scrie AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Parisul a terminat în creștere cu 8,39%, Frankfurt cu 10,11% iar Londra cu 9,05%. Optimism și la Milano (+8,93%) și Madrid (+7,82%). La Amsterdam, principalul indice a realizat cea mai mare creștere cotidiană (+8,97%) de la începutul crizei financiare din 2008.

"Bursele au fost impresionate de ansamblul măsurilor care au fost luate atât de băncile centrale cât și de guverne în materie fiscală și așteaptă în special" să afle mai mult despre planul de susținere a economiei americane, dezbătut în prezent în Congres, arată Daniel Larrouturou, de la Dôm Finance.

La jumătatea ședinței, în jurul orei 18,00 GMT, Wall Street afișa creșteri solide: Dow Jones Industrial Average urca cu 7,96%, S&P 500 cu 6,21% iar Nasdaq cu 5,14%.

Bursele au profitat și de o "apreciere mai puțin pesimistă a situației sanitare" de către investitori, a arătat Larrouturou.

Vești bune au venit și din China: locuitorii din provincia Hubei considerați sănătoși se vor putea deplasa liber de miercuri iar cei din Wuhan, orașul din centrul pandemiei, plasați în carantină din 23 ianuarie, vor putea circula fără restricții din 8 aprilie .