După o săptămână euforică, în care speranța unei relansări economice a generat creșteri importante, piețele europene au scăzut ușor luni, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bursa de la Paris a scăzut cu 0,43%, Londra cu 0,18% și Frankfurt cu 0,22%. Milano a crescut cu 0,22%, iar Madrid cu 0,30%.

Indicii europeni „marchează o mică pauză”, a declarat pentru AFP Daniel Larrouturou, manager la Dôm Finance.

Piețele s-au lăudat cu creșteri puternice ca urmare a măsurilor băncilor centrale și prin absența semnului unui val doi de Covid-19, în ciuda relaxării.

Luni, indicele producției industriale germane a înregistrat o scădere istorică lunară de 17,9%, penalizat de consecințele pandemiei.

"Dar declinul rămâne limitat, iar dinamica mai generală rămâne pozitivă", a spus Larrouturou.

Stocurile ciclice, cele mai sensibile la condițiile economice, sunt solicitate, a continuat el, "acesta este un semn că pofta de risc este încă acolo și că investitorii sunt încrezători în puterea recuperării" .

Economia mondială urmează să se contracte cu 5,2% în acest an din cauza noului coronavirus, un nivel niciodată întâlnit după al Doilea Război Mondial. Dar numărul țărilor care se află în recesiune face ca această criză să fie cea mai dură de la Lunga Depresiune din anii 1870, a subliniat luni Banca Mondială, scrie AFP.

Pandemia Covid-19 a avut un impact economic "rapid și masiv" care nu a afectat nicioda