Chiar dacă nivelul șomajului rămâne unul ridicat, investitorii de pe Wall Street au fost încurajați de redeschiderea treptată a economiei și au împins Nasdaq la un nou record luni, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a crescut cu 1,13%, până la 9.924,75 puncte, ștergând toate pierderile generate de pandemie și depășind recordul său anterior din 19 februarie.

Dow Jones a crescut cu 1,70% pentru a închide la 27.572,44 puncte.

Și S&P 500, care reprezintă cele mai mari 500 de companii de pe Wall Street, a câștigat 1,20% ajungând la 3.232,39 puncte, revenind ocazional la nivelul său de la începutul anului.

"Piața de acțiuni crește, deoarece investitorii cred că suntem la începutul unui nou ciclu economic, că recesiunea a repornit creșterea", spune Maris Ogg, manager de portofoliu pentru Tower Bridge Advisors.

Sectorul energetic a urcat cu 2,8%, cea mai mare creștere din cele 11 sectoare majore ale S&P, întrucât principalii producători de petrol au convenit să extindă acordul de reducere a producției în weekend.

În această săptămână, accentul se va concentra pe reuniunea de două zile a Fed, care se va încheia miercuri. Ar fi prima întâlnire din aprilie, când președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că economia Statelor Unite ar putea resimți criza mai mult de un an.