Piețele europene au încheiat în roșu sesiunea de marți, investitorii fiind în așteptarea unei reuniuni a Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed).

HotNews.roFoto: Hotnews

Londra a scăzut cu 2,11%, Frankfurt cu 1,57% și Paris cu 1,55%. De asemenea, Madridul a scăzut brusc cu 1,87%, iar Milano cu 1,49%.

Piețele încetinesc după creșterile puternice de săptămâna trecută, marcate de anunțurile venite de la Banca Centrală Europeană de a-și crește și extinde programul pentru a sprijini economia.

"Piața digeră informațiile privind injecțiile de capital, care sunt înregistrate la nivelul evoluțiilor pieței bursiere și așteaptă continuarea efectelor asupra economiei reale", declară pentru AFP analistul Mikael Jacoby, Oddo.

Piețele „așteaptă să vadă ce se va întâmpla după ședința Fed”, observă expertul.

Fed se întâlnește marți și miercuri, pentru prima dată de la ridicarea măsurilor de izolare în Statele Unite. Ar trebui să sublinieze încă o dată riscurile pandemiei pentru economie.

Valorile bancare au rămas în urmă: la Paris, Societe Generale a scăzut cu 7,40%, la 16,47 euro, urmată de Credit Agricole, care a pierdut 6,34% la 8,69 euro. În Marea Britanie, Barclays a scăzut cu 4,95% până la 125,28 sută, Royal Bank of Scotland 6,41% până la 131,35 pence și HSBC 3,64% până la 405,45 pence.