Bursa din New York a încheiat fără direcție luni, la sfârșitul unei sesiuni agitate, unde sectorul tehnologic a scăzut brusc după câștigurile semnificative din ultimele săptămâni, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a terminat aproape de echilibru, crescând cu 0,04% până la 26.085,80 puncte.

Nasdaq, care a înregistrat trei recorduri consecutive, a scăzut cu 2,13%, până la 10.390,84 puncte.

S&P 500 a scăzut cu 0,94%, până la 3.155,22 puncte.

În timpul sesiunii, indicele extins Wall Street a revenit la nivelul său de la începutul anului, înainte de a scădea.

Potrivit lui Patrick O'Hare, de la Briefing.com, scăderea din piață nu este surprinzătoare, deoarece evoluează la un nivel deosebit de ridicat de câteva săptămâni.

Indicii au scăzut în special după decizia guvernatorului Californiei de a reimpune restricțiile în ceea ce privește reapariția cazurilor de coronavirus din stat.

Gavin Newsom a decretat închiderea restaurantelor pe interior, cinematografelor și a unei serii de magazine și servicii (coafoar, săli de sport, lăcașuri de cult etc.) în aproximativ treizeci de zone cu risc, inclusiv în Los Angeles.

Aceste anunțuri ofereau „scuza perfectă pentru ca o piață supraevaluată să respire puțin, în special pe partea stocurilor de tehnologie”, notează O'Hare.

Amazon (-3,00%), Apple (-0,46%), Facebook (-2,28%), Microsoft (-3,09%) și Alphabet (-1,74%), compania-mamă a Google, toate au inchis în roșu.

Tesla a avut o evoluție nebună, a sărit cu 14% la începutul sesiunii, înainte de a se prăbuși și a pierdut 3,08% la închidere, în mod evident plătind prețul pentru mișcările speculative.