Bursa de la New York a încheiat îm creștere sesiunea de luni fiind impulsionată de giganții tehnologici Google, Amazon, Facebook și Apple, care își vor dezvălui rezultatele trimestriale în această săptămână, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a crescut cu 0,43% până la 26.584,77 puncte.

Nasdaq, impulsionat de acțiunile pe tehnologie, s-a apreciat cu 1,67% până la 3.239,51 puncte, iar indicele extins S&P500 a crescut cu 0,74%, până la 3.239,41 puncte.

Piața a fost ridicată de evoluția bună a GAFA - Google (+ 1,41% pentru compania-mamă Alphabet), Amazon (+ 1,54%), Facebook (+ 1,21%) și Apple (+2, 37%) - care vor publica rapoartele trimestriale respective săptămâna aceasta.

Avansul de luni al Bursei GAFA "sugerează că piața nu este îngrijorată în privința riscurilor de reglementare și consideră că aceste companii sunt într-o poziție bună de afaceri", observă Patrick O'Hare, de la Briefing.com.

Boeing, McDonald's și Starbucks sunt printre celelalte grupuri majore de pe Wall Street, care vor raporta veniturile și profitul sau pierderea acestora din aprilie până în iunie.

Peste un sfert din cele 500 de companii listate în S&P 500 și-au publicat cifrele pentru această perioadă.

Conform datelor de la firma specializată Factset, acestea au înregistrat o scădere de aproape 43% în creșterea lor trimestrială.

De asemenea, investitorii au fost la curent cu evoluția discuțiilor din Congres în jurul unui nou plan de ajutor pentru susținerea economiei în fața impactului economic al noului coronavirus.