Bursa din New York a închis în roșu luni, în ajunul unui termen stabilit de președintele democrat al Camerei Reprezentanților pentru a ajunge la un compromis bugetar cu privire la un nou plan de sprijin economic pentru Statele Unite, fapt care pare tot mai îndepărtat, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a pierdut 1,44% coborând la 28.195,42 puncte.

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 1,65%, până la 11.478,88 puncte, iar S&P 500 a cedat 1,63% și a încheiat la 3.426,92 puncte.

Acești trei indici majori au început sesiunea în verde înainte de a-și începe scăderea.

Congresmana democrată Nancy Pelosi și secretarul trezoreriei Steven Mnuchin s-au întâlnit luni pentru a încerca să reducă diferențele dintre cele două părți în ceea ce privește condițiile unui nou plan de ajutor pentru întreprinderile și gospodăriile americane.

Potrivit lui Sam Stovall de la CFRA, reticența investitorilor de pe Wall Street de luni este „un răspuns la scăderea posibilităților pentru un plan de stimulare care să fie votat înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și la îngrijorarea tot mai mare cu privire la faptul că nu va exista nici un plan după alegeri.

Chiar dacă democratul Joe Biden câștigă împotriva lui Donald Trump pe 3 noiembrie, republicanii și-ar putea păstra majoritatea în Senat, ceea ce ar avea ca efect „paralizarea Congresului”, observă Stovall.