Bursa din New York a scăzut brusc luni pe o piață îngrijorată de situația globală a sănătății, investitorii pierzând speranța cu privire la planul de redresare american și temându-se de rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie în Statele Unite, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones, a scăzut cu 2,29%, până la 27.685,38 puncte, înregistrând cea mai gravă scădere de la începutul lunii septembrie.

Nasdaq, cu o puternică coloratură tehnologică, a pierdut 1,64% până la 11.358,94 puncte, iar S&P 500 a pierdut 1,86% scăzând la 3.400,97 puncte.

Bursa din New York este îngrijorată de accelerarea pandemiei în Europa și Statele Unite, unde s-au înregistrat noi cazuri de contaminare. Însă pentru Gregori Volokhine de la Meeschaert Financial Services, principala frică pe piețele financiare vine din lipsa progresului în negocierile dintre democrați și republicani în Congresul SUA cu privire la noi măsuri de ajutor.

Potrivit majorității experților, votarea unui text de compromis înainte de alegeri este acum foarte puțin probabilă. Această incertitudine se adaugă faptului că diferența pare să se fi redus între președintele Donald Trump și rivalul său democrat Joe Biden înainte de alegeri.