Bursa de la New York a anunțat miercuri că va delista de la 11 ianuarie cele mai mari trei companii telecom deținute de statul chinez într-o nouă răsturnare de situație, relatează Reuters și Business Insider.

Foto:

Mutarea vine la o zi după ce secretarul trezoreriei americane, Steve Mnuchin, i-a transmis șefului New York Stock Exchange (NYSE) că nu este de acord cu decizia anterioară a bursei de a se răzgândi în privința delistării companiilor chineze.

NYSE anunțase brusc luni că s-a răzgândit în privința deciziei anunțate săptămâna trecută de a scoate de pe bursă China Telecom, China Mobile și China Unicom.

Delistarea celor trei companii a fost anunțată de NYSE pentru a se conforma unui ordin executiv semnat de președintele american Donald Trump care interzice americanilor să dețină sau tranzacționeze active ale companiilor suspectate de legături cu forțele armate ale Chinei.

Marți, Mnuchin i-a spus președintelui NYSE, Stacey Cunningham, că nu este de acord cu decizia de a păstra cele trei companii pe bursa americană.

REFERINȚĂ: