Prețul bitcoin a scăzut cu 18% luni, după ce a depășit record după record de la sfârșitul anului 2020, ilustrând volatilitatea primei criptomonede care îngrijorează în special autoritatea de reglementare britanică, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În jurul orei 17:10 GMT, Bitcoin a pierdut aproape o cincime din valoarea sa, până la 31.225,85 dolari, potrivit Bloomberg, fapt care nu i se întâmplase de la pierderea înregistrată în martie 2020, când pandemia de Covid-19 provocase panică pe piețe.

Bitcoin chiar a scăzut pentru puțin timp cu 20% în sesiunea de luni.

Dar observatorii păreau puțin surprinși de această mișcare.

„O astfel de volatilitate intensă îi pot speria pe cei neinițiați”, dar această corecție era de așteptat, confirmă Edward Moya, analist la Oanda.

La sfârșitul anului 2020, prețul bitcoin a început să crească, inițial determinat de apetitul din ce în ce mai acut al fondurilor și companiilor de investiții.

Bitcoin, creat de persoane anonime și administrat de o rețea descentralizată, a apărut ca activul ideal pentru investitorii îngrijorați de creșterea măsurilor de relaxare monetară a băncilor centrale.

Analiștii de la Bank JP Morgan compară astfel bitcoinul cu aurul digital. Dacă ar fi avertizat că o corecție a prețului este probabilă, pariază pe termen lung pe o valoare a bitcoinului de 146.000 de dolari.