Bursa din New York, ezitantă la începutul sesiunii, a încheiat în verde sesiunea de miercuri, permițând Dow Jones și S&P 500 să ajungă la noi recorduri, după decizia Fed de a sprijini în continuare economia SUA „atât timp cât este necesar”, potrivit AFP.

Jerome PowellFoto: Flickr/ Federalreserve

Indicele Dow Jones a crescut cu 0,58%, trecând pentru prima dată peste 33.000 de puncte, până la 33.015,37 puncte.

Nasdaq, care evoluase în roșu în timpul sesiunii, și-a revenit cu 0,40%, până la 13.525,20 puncte.

S&P 500 a atins un nou record urcând la 3.974,12 puncte (+0,29%).

La sfârșitul unei ședințe a Comitetului său monetar, Banca Centrală a SUA a lăsat neschimbate ratele dobânzii și achizițiile de active, în timp ce a publicat prognoze mai optimiste pentru creșterea în Statele Unite.

Fed și-a revizuit proiecția de creștere pentru economia SUA pentru 2021 de la 4,2% la 6,5%. Inflația este de asemenea de așteptat să accelereze la 2,4% în acest an, înainte de a reveni la aproximativ 2% în următorii ani.

Prognoza mediană a membrilor Fed nu prevede o creștere a ratei până în 2023 în acest moment. Președintele Jerome Powell a insistat asupra faptului că Fed s-a angajat să sprijine economia „atâta timp cât este necesar” și va fi „răbdătoare”.

"Cel mai important, Jerome Powell a spus că Fed nu va acționa preventiv pentru a evita inflația", a declarat Gregori Volokhine de la Meeschaert Financial Services.

"Prin urmare, Fed nu își va crește ratele înainte de a avea dovezi pe masă că există inflație", a adăugat el la o conferință de presă.