Indicii Bursei de Valori Bucuresti au consemnat scaderi de peste 1,6% in ultima sedinta a saptamanii, pierderi mai importante inregistrand indicele celor cinci societati de investitii financiare. Valoarea tranzactiilor incheiate a urcat cu 12% comparativ cu sedinta anterioara, pana la 32,15 milioane de lei, echivalentul a 8,62 milioane de euro.

"In sedinta de vineri scaderile Bursei de la Bucuresti s-au corelat cu evolutia burselor externe, dar astazi au fost mai mari fata de zilele precedente. Totusi, tinand cont ca avem niste preturi foarte mici in piata, in special pe actiunile de la categoria I, care sunt si cele mai preferate de investitori, nu cred ca poate fi vorba de o scadere pronuntata pentru mult timp", a declarat Darie Moldovan, trader al SSIF Broker Cluj, citat de NewsIn.

Indicele general al bursei, BET-C, s-a depreciat cu 1,76% comparativ cu sedinta anterioara, pana la 5.202,33 puncte, iar BET, indicele celor mai lichide titluri listate, a pierdut 1,69%, atingand 7.444,05 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare a ajuns la un nivel de 60.544,52 puncte, in scadere cu 3,07% fata de sedinta de joi.

"Am vazut la inceputul saptamanii ca sunt si bani in piata si ca se pot inregistra cresteri la fel de spectaculoase precum deprecierile. Daca ni s-au parut exagerate acele cresteri de luni si marti, era normal sa apara si corectiile in urmatoarele zilei", a mai spus Moldovan.

Titlurile Petrom au ocupat prima pozitie in topul lichiditatii, cu un rulaj de 4,85 milioane de lei, urmate de cele ale SIF Oltenia si BRD - Groupe Societe Generale care au avut un rulaj de 3,92 milioane de lei, respectiv 3,65 milioane de lei. Erste Bank s-a clasat pe locul patru in topul lichiditatii, cu 2,50 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 2,14 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Actiunile companiei Carbochim au inregistrat cele mai mari cresteri, de 6,96%, fiind urmate de titlurile Electroaparataj (6,67%) si Oil Terminal (3,47%), in vreme ce actiunile Agras Vienna Insurance Group (-8,30%), TMK Artrom (-5,41%) si Alumil Rom Industry (-4,92%) s-au aflat in topul pierderilor.