Bursa de la New York a încheiat marți în scădere, afectată de scăderea acțiunlor pe tehnologie, investitorii fiind sensibili la temerile că o supraîncălzire a economiei SUA ar putea duce la o creștere a ratelor dobânzilor, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Nasdaq, unde sunt concentrate marile nume americane în tehnologie, a scăzut cu 1,88% până la 13.633,50 puncte, înregistrând cea mai proastă sesiune de la sfârșitul lunii martie.

S&P 500, mai reprezentativ pentru piața americană, a scăzut cu 0,67%, la 4.164,66 puncte, în timp ce Dow Jones a stagnat (+0,06%) la 34.133,03 puncte.

"Acțiunile SUA au slăbit marți, pe măsură ce investitorii au evaluat vânzările masive care au avut loc printre nume mari din tehnologie, precum și comentariile privind rata dobânzii făcute de secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen", au declarat analiștii de la Wells Fargo Bank.

Ratele dobânzilor în Statele Unite vor trebui, fără îndoială, să fie mărite puțin pentru a evita o supraîncălzire a economiei legate de planurile de investiții prezentate de Joe Biden, a declarat marți secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, potrivit AFP.

Ea susține „că este necesar să creștem într-o oarecare măsură ratele dobânzilor pentru a ne asigura că economia noastră nu se supraîncălzește, chiar dacă cheltuielile suplimentare (legate de planurile de investiții) sunt relativ mici comparativ cu dimensiunea economiei”.