Investitorii acordă o atenție deosebită companiei Krafton, dezvoltatorul PUBG, pentru a vedea dacă își va reduce valoarea pentru oferta publică inițială (IPO), în urma recomandării autorității de supraveghere financiară din Coreea de Sud, scrie The Korea Times. Autoritatea financiară nu a menționat evaluarea ca fiind cauza respingerii raportului, potrivit investitorilor instituționali care au căutat o explicație pentru evenimentele recente.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totuși firma, care a fost criticată pentru supraevaluarea IPO-ului, și-ar putea scădea evaluarea, având în vedere că există un precedent realizat de SD Biosensor.

(SD Biosensor este o companie de diagnostic cu sediul în Suwon care și-a amânat pre-IPO cu aproximativ o lună după ce și-a redus evaluarea corporativă cu peste 1,7 miliarde dolari, din cauza recomandării de revizuire a autorității financiare)

Evaluarea Krafton a fost stabilită între 26,2 trilioane won și 28,1 trilioane won, cu până la 10 trilioane mai mare decât NCSOFT, liderul industriei de jocuri din Coreea de Sud, cu o capitalizare de circa 18 trilioane won.

Pre-IPO va avea loc în ultima săptămână din iulie, comparativ cu data originală de 28 iunie – 9 iulie.