Bursa din New York a închis vineri înregistrând valori record, beneficiind de o revenire după o sesiune slabă joi, înainte ca sezonul de câștiguri să înceapă săptămâna viitoare, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Toți cei trei indici majori au terminat la cele mai mari cote din toate timpurile.

  • Dow Jones a câștigat 1,30% urcând la 34.870,16 puncte,
  • Nasdaq s-a apreciat cu 0,98% la 14.701,91,
  • iar S&P 500 a urcat cu 1,13% la 4.371,60 puncte.

În urma unei zile cenușii, marcată de reapariția coronavirusului și de posibila încetinire a măsurilor de sprijin din partea băncii centrale americane, piețele și-au reluat calea către vârfuri, pe care le-au depășit, an de an, din martie 2020.

„Suntem într-o piață a taurului”, a declarat Maris Ogg, președinta firmei de management Tower Bridge Advisors, „iar cea mai evidentă cale este în sus”.

Dacă gândurile despre Rezerva Federală SUA (Fed), inflația sau ratele dobânzilor i-au îngrijorat pe investitori săptămâna aceasta, „la sfârșitul zilei, știi ce determină prețurile acțiunilor: rezultatele corporative”, a spus ea.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a sezonului de rezultate începe săptămâna viitoare cu băncile din program. Pentru aceste instituții financiare, cântărite de ratele dobânzilor inferioare și de cererea stagnantă de credit, sunt puține surprize de așteptat, spune Maris Ogg.

Mai ales săptămânile următoare vor aduce răspunsuri, nu numai la rezultatele celui de-al doilea trimestru, ci și la declarațiile liderilor cu privire la perspectivele pe termen scurt și mediu.

Piața se așteaptă ca aceștia să recunoască că ritmul de creștere va încetini după o primă repriză galopanta.