Bursa din New York a încheiat în pierdere vineri, încheind săptămâna în urma preluării profiturilor și a unui rating sumbru legat de inflație în Statele Unite, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Indicele Dow Jones a scăzut cu 0,86% până la 34.687,85 puncte, Nasdaq cu 0,80% la 14.427,23 puncte și S&P 500 cu 0,75% la 4.327,16 puncte.

Pentru Patrick O'Hare de la Briefing.com, sesiunea a fost marcată, pentru a treia zi consecutivă, de profit.

Acest lucru „nu este neobișnuit în această etapă de tranziție în mijlocul verii, cu oameni care așteaptă ceva mai multă claritate” cu privire la direcția economiei pentru lunile următoare, a explicat analistul.

"Înainte de această săptămână, retorica predominantă era că piața avea să-și recapete suflul", a adăugat el, ceea ce a făcut după confirmarea cifrelor trimestriale bune publicate de companii săptămâna aceasta în prima salvă de rezultate.

La nivel macroeconomic, sondajul lunar al Universității din Michigan, încrederea consumatorilor din SUA s-a deteriorat semnificativ în iulie, în mare parte din cauza prețurilor mai mari.

Proporția celor care s-au plâns de inflație a atins astfel un record de când a fost măsurat acest parametru, la începutul anilor 1960.