Jordan Belfort, brokerul faimos care a inspirat filmul „Lupul de pe Wall Street”, a făcut un apel la reglementarea „masivă” a criptomonedelor, afirmând că măsura ar putea duce la stabilizarea prețurilor acestora și acceptarea bitcoin ca „aur digital”, relatează Markets Insider.

Filmul „Lupul de pe Wall Street” a fost inspirat de brokerul John BelfortFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Cu cât mai repede vin în piață aceste reglementări masive, cu atât mai bine va fi pentru bitcoin, stablecoins (n.r. criptomonede al căror preț este legat de un activ din viața reală precum o valută) și toate celelalte”, a declarat Belfort într-un interviu acordat site-ului de specialitate Coindesk.

Belfort, un susținător îndelungat al criptomonedelor, afirmă că temerile privind reglementarea domeniului crypto sunt greșite, oferind drept exemplu piața obligațiunilor „junk”.

„Toată lumea a spus 'O, nu, vin autoritățile de reglementare!' Însă în cele din urmă piața a devenit mai mare, așa că cred că este un lucru bun”, a explicat acesta.

Belfort a vorbit și despre tether, cel mai mare stablecoin de pe piața crypto, reiterându-și poziția că acesta este o fraudă. „Lupul de pe Wall Street” a declarat de asemenea că este „șocat” despre faptul că autoritățile nu au luat mai multe acțiuni împotriva tether până acum.

Fostul broker a criticat de asemenea speculațiile nerealiste privind prețul bitcoin și al ether, afirmând despre acestea că sunt folosite pentru a oferi speranțe false și că sunt rupte de realitate.

Belfort a estimat că prețul bitcoin va ajunge până la sfârșitul anului la 45.000-70.000 de dolari și că în cazul ether prognozează un preț de 3.700-4.500 de dolari, comparativ cu cel de 2.300 înregistrat în prezent.

Acesta a afirmat de asemenea că bitcoin „are cu siguranță o oportunitate extraordinară de a fi privit ca aur digital”.

Citește și: