Bursa Romana de Marfuri a inregistrat in luna februarie tranzactii in valoare totala de 48,3 milioane de dolari, in crestere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al BRM. Cele mai importante schimburi au avut loc in ringul produselor petroliere.

In topul terminalelor, din punct de vedere al valorii de tranzactionare este terminalul Oradea a inregistrat o valoare contractuala de 1,4 milioane de dolari, urmat de terminalul Piatra-Neamt cu o valoare de aproape un milion de dolari si terminalul Craiova cu 500.000 de dolari.

Tranzactia lunii februarie la BRM a fost inregistrata de Ministerul Apararii Nationale, care a cumparat produse petroliere in valoare de 20,4 milioane de dolari. Pozitia secunda este ocupata de Posta Romana care a cumparat tehnica de calcul in leasing in valoare de 13,1 milioane dolari, iar locul al treilea de CFR Marfa cu o valoare de tranzactionare de 8,6 milioane dolari.

CFR Marfa a achizitionat combustibil lichid, servicii de transvazare statii CFR, servicii medicale de medicina muncii si a vandut servicii de transbordare statii CFR, autovehicule uzate etc.

Printre principalii participantii in ringul produselor petroliere se numara Petrom, Rompetrol, Unicom Holding.