Într-un moment în care mulți investitori sunt mulțumiți să urmărească mulțimea și să cumpere tehnologii de top precum Apple, Amazon și Microsoft, Cathie Wood caută următorii mari inovatori în domenii pline de viață, cum ar fi robotica, fintech-ul și explorarea spațială, scrie CNN.

Foto:

Este un nivel de investiții cu risc ridicat și cu recompense ridicate. Anul trecut, strategia lui Wood a plătit dividende uriașe pentru investitorii din fondul său de tranzacționare Ark Innovation (ARKK). A crescut cu aproape 150% în 2020 și a contribuit la transformarea ei într-o superstar pe Wall Street - un fel de Warren Buffett al investiției.

Dar anul acesta nu a fost la fel de bun cu Wood ca ultimul. ETF-ul pentru inovare a scăzut cu 2,5% până la sfârșitul lunii august, în ciuda unei piețe încinse pentru tehnologie, cu Nasdaq în creștere cu peste 18% până acum în 2021.

Wood nu este îngrijorată de faptul că strategia Ark de a căuta noi lideri tehnologici se va termina prost și susține că aceast raliu actual nu va fi o repetiție a epopeii epice din 2000 dot-com.

"Nu cred că suntem într-o balon, așa cum mulți cred că suntem", a declarat Wood pentru CNBC. "Nu avem așa ceva în acest moment. De fapt, vedeți o mulțime de IPO-uri sau SPAC-uri care ies și cad la pământ. Nu am putea fi mai departe de o bulă.", spune ea.

În cel mai proeminent exemplu, Wood rămâne un fan declarat al Tesla (TSLA) și al lui Elon Musk. Producătorul EV este, de departe, stocul de top în ETF-ul Ark's Innovation, reprezentând mai mult de 10% din activele fondului. Este, de asemenea, cea mai mare poziție în ETF-urile de tehnologie și robotică autonomă (ARKQ) și Internet de generație următoare (ARKW).

Wood este, de asemenea, de acord cu companii precum Tesla care emit mai multe acțiuni pentru a strânge bani pentru a finanța proiecte futuriste, cum ar fi vehiculele autonome.

Unii investitori sunt atenți la această strategie, deoarece noile acțiuni scad valoarea participațiilor investitorilor existenți, dar consideră că este un argument miop, în special din partea investitorilor Tesla.

"Nu ne este frică de diluare ... dacă credem că o fac din motivul corect", a declarat ea pentru CNBC. "Am vrut ca ei să se extindă cât mai repede posibil, pentru că credem că dacă avem dreptate pe autonomie ... Tesla ar putea obține cu siguranță cea mai mare parte a pieței în Statele Unite". (integral CNN)