Bursa de la New York a încheiat marți mixt, deoarece investitorii au început cu prudență un septembrie dificil din punct de vedere istoric pentru piețe, scrie AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform rezultatelor finale, indicele Dow Jones a pierdut 0,76% până la 35.100 puncte, iar S&P 500 a scăzut cu 0,34% la 4.520,03 puncte.

Nasdaq a crescut ușor cu 0,07%, permițându-i să înregistreze un nou record de 15.374,33 puncte.

"Începem o nouă săptămână scurtată" după sărbătoarea Zilei Muncii "și o nouă lună care este istoric dificilă", a declarat pentru AFP Art Hogan de la National Securities.

Investitorii digerau, de asemenea, cifrele dezamăgitoare ale ocupării forței de muncă din SUA pentru luna august, publicate vineri.

"S-ar putea să fi existat o urmărire a îngrijorării cu privire la slăbiciunea raportului de locuri de muncă vineri", a mai remarcat Sam Stovall al CFRA.

Piața muncii a încetinit semnificativ în luna august în Statele Unite, varianta Delta încetinind semnificativ crearea de locuri de muncă. Economia a creat luna trecută doar 235.000 de locuri de muncă, de trei ori mai puțin decât se aștepta, chiar dacă rata șomajului a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, până la 5,2%.