Bursa din New York a închis în creștere marți, după o sesiune dominată de rezultate corporative puternice în trimestrul trei, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a crescut cu 0,56%, până la 35.457,31 puncte.
  • Nasdaq, cu o puternică coloratură tehnologică, a urcat cu 0,71%, până la 15.129,09 puncte.
  • S&P 500 a avansat cu 0,74% până la 4.519,63 puncte, apropiindu-se de maximul său la începutul lunii septembrie.

Ședința a fost animată și de primirea unui nou produs financiar pe piață, primul fond index (ETF) legat de bitcoin.

Această listare a ETF ProShares, bazată pe contracte futures legate de criptomonede și autorizată pentru prima dată pe centrul financiar din New York, a reprezentat un pas simbolic important în popularizarea activelor digitale.

Introdus la 40 dolari pe acțiune, fondul BITO a închis cu un plus de 4,4% la 41,77 dolari, în timp ce Bitcoin și-a continuat creșterea paralelă în același ritm (+ 4,42%) pentru a ajunge la 64.056 USD, foarte aproape de recordul din aprilie ( 64.870 de dolari).

"Revenirea continuă datorită rezultatelor companiilor, chiar dacă ratele obligațiunilor se înăspresc și prețurile petrolului cresc", a spus Peter Cardillo de la Spartan Capital Securities.

Randamentele pe 10 ani au crescut cu 1,63% față de 1,60%, deoarece inflația apare din ce în ce mai mult în conturile corporative și în perspectivele acestora.

Inflația rămâne „principala preocupare”, a declarat Art Hogan, de la„National Securities”, investitorii urmărind să vadă dacă creșterile costurilor „vor avea un efect dăunător asupra marjelor de profit și a previziunilor pentru trimestrul următor și începutul anului viitor”.