Ascensiunea fulminantă a bitcoin din ultimele săptămâni nu dă niciun semn că ar încetini, prețul celei mai mari criptomonede din lume ajungând miercuri la un nou nivel record, anunță CNN.

bitcoinFoto: Unsplash.com

Prețul bitcoin a ajuns miercuri la un maxim istoric de aproape 67.000 de dolari, 66.944 mai exact, înainte de a scădea ușor, depășind recordul anterior de 64.863 de dolari stabilit în luna aprilie.

Prețul bitcoin a crescut cu 50% luna aceasta, fiind sub 44.000 de dolari la sfârșitul lui septembrie.

Motivele noii ascensiuni a bitcoin

Noul entuziasm legat de bitcoin este alimentat în parte de speranța că autoritățile americane de reglementare nu vor lua măsuri împotriva sa după ce președintele Fed, banca centrală a SUA, a declarat că instituția pe care o conduce nu are „nicio intenție” de a interzice cea mai mare criptomonedă din lume.

Un alt factor este interesul manifestat în continuare de investitori puternici ca George Soros, în pofida volatilității majore de pe piață, fondul de hedging Soros Fund Management al miliardarului începând să tranzacționeze bitcoini încă din timpul acestei veri.

Însă potrivit Markets Insider, principalul motiv pentru creșterea susținută a prețului bitcoin din ultimele zile este lansarea marți primului a primului ETF (exchange traded fund) cu expunere pe Bitcoin.

Acest ETF a debutat ca al doilea cel mai tranzacţionat fond din istorie într-un moment de cotitură pentru industria criptomonedelor, după cum a fost el descris de publicația Bloomberg.