Compania care ar trebui să permită rețelei de socializare a lui Donald Trump să devină publică se confruntă cu o ascensiune fulgerătoare pe Wall Street. Un succes care ilustrează atât febra speculativă în jurul titlurilor mass-media, cât popularitatea fostului președinte SUA cu baza sa electorală, potrivit AFP.

Donald Trump si Mark Zuckerberg la Casa AlbaFoto: Flickr

După ce a fost suspendată de mai multe ori vineri dimineață, acțiunea Digital World Acquisition Corp a crescut la jumătatea sesiunii cu 118%, până la 98,97 de dolari.

Prețul său a scăzut cu aproximativ 200% astăzi, după ce a urcat deja cu peste 350% joi la închidere.

Pe baza celor mai recente cifre, valoarea de piață a grupului a ajuns la 3,2 miliarde de dolari.

O sumă impresionantă pentru o firmă recentă, până atunci confidențială și fără activitate comercială.

Digital World Acquisition Corp, care tranzacționează sub simbolul DWAC pe Nasdaq, este într-adevăr o companie de achiziții cu scop special, sau SPAC în engleză, adică o companie fără activitate listată la bursă în vederea unei fuziuni cu o companie pentru care strânge fonduri prin vânzarea de acțiuni.

Când s-a alăturat Nasdaq-ului în septembrie, DWAC a strâns 293 de milioane de dolari.

Prin urmare, compania țintă s-a dovedit a fi noul grup media al lui Trump, fondat în februarie în Delaware, care urmează să finanțeze proiectul de rețea socială al miliardarului republican.

Intitulată „Adevărul social”, această viitoare platformă a fost prezentată de fostul președinte ca o alternativă la Facebook, Twitter și YouTube unde a fost interzis fiindcăă și-a incitat susținătorii la violență înainte de invadarea Capitoliului, pe 6 ianuarie.

Într-o declarație publicată miercuri pentru a anunța fuziunea cu DWAC, Trump a spus că vrea „să reziste tiraniei giganților tehnologiei” și că este indignat că a fost „redus la tăcere”.