Unii o numesc deja cea mai tare tranzacție individuală a tuturor timpurilor: un investitor în crypto a transformat în jur de 8.000 de dolari în 5,7 miliarde de dolari prin cumpărarea de criptomonede shiba inu la scurt timp după lansarea monedei virtuale, relatează Markets Insider.

Criptomoneda shibu inuFoto: Rokas Tenys / Alamy / Profimedia Images

Portofelul virtual asociat acestuia arată că seria de tranzacții a început în luna august a anului trecut când investitorul a cumpărat aproximativ 70 de trilioane de monede „shiba inu coins”.

Aceste criptomonede au început să fie tranzacționate pe 1 august 2020 și investitorul a cumpărat primele 70 de miliarde de monede virtuale încă din prima zi.

În momentul în care investitorul intrase cu 8.000 de dolari, criptomoneda shiba inu era tranzacționată cu aproximativ 0,000000000189 dolari.

În prezent ea este cotată la 0,00007941 dolari pe platformele de tranzacționare a criptomonedelor, aducându-i investitorului un randament de peste 7.000.000%.

Acesta deține acum în portofelul său virtual mai bine de 13% din cele 549 de trilioane de criptomonede shiba inu coin aflate în circulație în momentul de față.

Ascensiunea neașteptată a acestei criptomonede în ultimele săptămâni a dus-o la o valoare de piață de aproape 45 de miliarde de dolari, eclipsând dogecoin, cealaltă monedă virtuală inspirată de același meme, și devenind a noua cea mai valoroasă monedă digitală.

Această ascensiune fulminantă i-a lăsat perplecși pe numeroși investitori care văd criptomoneda ca fiind nimic altceva decât o glumă la adresa dogecoin, la rândul său creată în glumă în 2013 pentru a ironiza bitcoin și ether.

Rămâne de văzut dacă investitorul își va putea lichida din portofoliu fără ca prețul shiba inu să se prăbușească dar deocamdată pare să țină de criptomonedele sale.

Citește și: