Bursa de Valori din New York și-a revenit la finalul ședinței de vineri pentru a reveni la recorduri într-o zi cu multe fluctuații, perturbată de rezultatele dezamăgitoare ale rezultatelor greilor din „tech”, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

Conform rezultatelor finale, Dow Jones a urcat cu 0,25%, până la 35.819,56 puncte.

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a câștigat 0,33% încheind la 15.498.39 puncte, un nou record după cel din ziua precedentă

Și S&P 500 a ănregistrat un nou record atingând 4.605,38 puncte (+ 0,19%).

„Piața mergea în toate direcțiile astăzi”, a comentat Peter Cardillo de la Spartan Capital Securities. „A deschis mai jos, dezamăgită de rezultatele Amazon și Apple”, care se numără printre cele mai tranzacționate companii de pe bursă.

La punctul cel mai scăzut al sesiunii, titlul Amazon a pierdut peste 3,50%, iar cel al Apple aproape 4% înainte de a recâștiga teren, coborând la final doar cu 1,82%, până la 149,80 de dolari pentru producătorul de iPhone și 2,15% până la 3.372,43 de dolari pentru grupul lui Jeff Bezos.

Cele două grupuri, care se luptă cu dificultățile lanțurilor de aprovizionare, anunțaseră cu o zi înainte rezultate dezamăgitoare în ochii analiștilor.

Întrucât problemele de aprovizionare și livrare împiedică afacerile și cresc prețurile, după cum au raportat grupuri precum Colgate-Palmolive (-0,92%), investitorii au fost, de asemenea, atenți la inflație.