Bursa de Valori din New York și-a încheiat luni prima sesiune din noiembrie cu noi recorduri pentru cei trei indici principali, investitorii fiind impulsionați de un sezon bun de rezultate corporative, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones, care a depășit pragul de 36.000 de puncte la începutul sesiunii, a urcat cu 0,26% până la 35.913,84 puncte, un nou record.
  • Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a avansat cu 0,63% până la 15.595,92 puncte, un nou maxim,
  • Și S&P 500 a atins un nou record după ce a câștigat 0,18% și a încheiat la 4.613,67 puncte.

„Sezonul puternic al câștigurilor a continuat să susțină moralul investitorilor”, au rezumat analiștii de la Wells Fargo.

„Rezultatele din trimestrul trei continuă să dea o imagine pozitivă a „activității”, dar piața continuă să cântărească așteptările din partea monetară, deoarece politicile se pot întări în curând”, au adăugat analiştii Schwab.

Marți și miercuri, Banca Centrală a SUA (Fed) se întrunește și este de așteptat să anunțe implementarea unei reduceri treptate a injecțiilor de lichidități în sistemul financiar, care au susținut redresarea în timpul pandemiei.

„Fed nu va crește ratele, dar întâlnirea sa ar trebui să se încheie cu anunțul unui plan de reducere a achizițiilor de active”, a menționat Patrick O'Hare de la Briefing.com.

Investitorii vor monitoriza apoi reuniunile monetare ale Băncilor Centrale din Anglia și Australia.