Legendarul investitor american Mark Mobius afirmă că criptomonedele pot fi distractive dar că investițiile în acțiuni sunt cele care protejează economiile de o rată ridicată a inflației, relatează Markets Insider.

Mark MobiusFoto: Korotayev Artyom / TASS / Profimedia Images

Fondatorul Mobius Capital Partners a declarat în timpul unui interviu acordat miercuri postului CNBC că criptomonedele nu ar trebui văzute ca o formă de investiții. El spune în schimb că ele sunt o „modalitate de a face investiții speculative și a te distra”.

„Situația cu bitcoin și situația cu criptomonedele este o religie. Nu este o investiție, este o religie”, a subliniat acesta.

„Oamenii cred în ea, ei cred că se îmbogățesc și asta e în regulă. Atât timp cât muzica merge în continuare este grozav. Însă odată ce muzica se oprește ne vom trezi cu probleme reale”, a mai spus acesta.

Așa-zisa „muzică” a împins bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, și ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală ca valoare de piață, la noi prețuri record luna trecută.

Chiar și criptomonedele-memă dogecoin și shiba inu coin au intrat în clasamentul celor mai valoroase 10 monede digitale după capitalizarea de piață.

Soluția lui Mark Mobius pentru inflația ridicată

Însă Mobius afirmă că acțiunile sunt „cu siguranță răspunsul” împotriva inflației care probabil va continua să fie ridicată și anul viitor.

„La finalul zile trebuie să te întorci la acțiuni”, a subliniat acesta.

Mobius un pionier al investițiilor în piețe emergente, și-a exprimat scepticismul față de criptomonede și anterior.

El a afirmat într-un interviu acordat în luna septembrie agenției Bloomberg că adoptarea bitcoin ca monedă oficială de către El Salvador nu va prinde.

„Nu ai nevoie de bitcoin, nu ai nevoie de criptomonede”, afirma el la momentul respectiv.

Mobius nu este singurul nume cu greutate din lumea financiară care a criticat criptomonedele.

Jamie Dimon, CEO-ul băncii de investiții JPMorgan a declarat recent că bitcoin „nu are valoare” și că va fi reglementat „de-l ia naiba”.

Pe același subiect: